Hart et Cetera
Contact
Het Hart
Design studio
Agenda
Transmissie-meditatie

 

Inspiratiewinkel/atelier:

‘Waaksters van de Nacht’ in wijk Q4 in Venlo (Bolwaterstraat 38)

Qlaproes
In de geest van Truuj Bolwater die rond het jaar 1511 met haar medebewoonsters de potten en pannen oppakte om de belegering van de stad te voorkomen, willen wij (vrouwelijke ondernemers uit Q4) ons tijdens Nachtwacht 2014 op zaterdag 27 december  van 20.00 tot 23.00 uur samen presenteren. Gezamenlijk willen we met onze talenten en creativiteit, hopelijk samen met de Gemeente, een tegenwicht bieden aan alle negatieven tendensen die in de wijk aan de orde zijn. Vanuit een nieuwe energie, met frisse ideeën en met een vrouwelijke touch.


Tijdens de Ouverture 2014 hebben we met een zestal vrouwen al de rode loper uitgelegd en tijdens een spetterende catwalk onze creaties gepresenteerd. Tijdens de Nachtwacht willen we als ‘Waaksters van de Nacht’ onze krachten weer bundelen door meer creativiteit, kunst en samenwerking in Q4 tot stand te brengen. Door samen te ‘waken’ zullen we er zorg voor dragen dat het licht in de wijk niet zal uitdoven en de creatieve vlam in de wijk weer aan zal wakkeren.


Symbool voor dit nieuwe initiatief staat de ‘Qlaproeës’, een prachtig kunstwerk (zie foto hierboven), gemaakt door Ine van den Bercken, edelsmid van Edelatelier, gestationeerd in het hart van de Bolwaterstraat. Prachtige ‘bleumpkes’ (geïnspireerd door liedje van Funs van Grinsven), gemaakt van zilver en stenen uit de Maas, groeiend uit het puin (bv bomscherf) uit de omgeving van Q4 met als statement dat uit het duister (puin, oorlog, chaos, afval, verdriet) weer nieuw leven en schoonheid kan ontstaan.
Een van de Waaksters Angelique Heijligers (Goetzo) heeft als textielvormgeefster  door de jaren heen altijd creatieve en eigenzinnige kleding gemaakt van bedrukte, vervilte of geverfde stoffen. Deze winter had Angelique jassen gemaakt van gerecyclede oude wollen dekens. Op dit moment hangt in haar atelier de ‘vasteloaves’ collectie, alles zelfgemaakt met ook weer veel hergebruikte materialen.
Rianne Dings (Ludiek Sjiek) maakt op ludieke wijze carnavalscreaties. Voor elke gelegenheid kan er een unieke passende creatie worden gerealiseerd. Deze dag zullen er ‘schoene Bleumpkes’ rondlopen in haar creaties.
Sinds kort versterkt Mariëlle van der Schrier de ‘Waaksters van de Nacht’ op de Bolwaterstraat 38 met ‘Heart-projects’, verschillende projecten geïnitieerd vanuit het Hart, een nieuwe co-creatie van Hart et Cetera en diverse (levens-)kunstenaars en initiatieven op het snijvlak van bewust leven, creativiteit en maatschappij.
Zaterdag 27 december is de aftrap van het initiatief en tijdens de 'Waaksters van de Nacht' (-; Nachtwacht 2014) zullen de andere initiatieven, waaronder o.a. HartArt van Jacqie van Duren, Healing HeArt House van Caia  en Rik, de serie  ‘Open Your Heart’ door Rik van Rijswick en Gerrie’s Glaswerk van Gerrie Wilbers en initiafgroep ‘Behoud de Krijger’ zich presenteren. Mariëlle van der Schrier zal op deze dag als initiatief nemer van ‘Heart projects’ als sfeermaker en gastcurator een sfeer creëren en haar werk ‘Qnitwear’ , Breisels, hoeden en meer tonen.

De Waaksters van de Nacht

 

Nieuw voor ons is het thema Dankbaarheid en dat je via de button dit product kunt bestellen:

dankbaarheid

Dankbaarheid verrijkt je leven, ook in moeilijke tijden.
Tel je zegeningen kraal voor kraal met een dankbaarheidstreng als handvat.
Het helpt om je aandacht te houden bij alle goede dingen in je leven.
Iedere kraal staat voor iets dat jou dankbaar maakt.
Dankbaarheid is de kracht die je blij en gelukkig laat voelen.
Een dankbaarheidstreng is een cadeau van hart tot hart.
De opbrengst wordt geschonken aan goede doelen.
Via de hiernaast staande button kun je een dankbaarheidstreng
bestellen. www.dankbaar.org

 

Poort van de Zon, naar jouw innerlijke zon

 


poort van de zon

 

Het thema ‘Poort van de Zon’ wordt as zondag 21 september uitgebeeld in bijzondere werken en creaties door (levens)kunstenaars uit verschillende disciplines.

Hart et Cetera 'on Tour', Bolwaterstraat 33, Q4 Venlo

Geert Ottenheijm 2.JPG foto (19).JPG
Geert Ottenheijm (AstroGeert)
Al geruime tijd reist Geert van event naar festival en van happening naar stiltemoment om de mooiste plaatjes vast te leggen op gevoelige plaat. Daar kennen de meesten Geert van. Sinds 10 jaar heeft Geert echter ook penseel en doek ter hand genomen en ontstaan uit zijn handen de meest verbluffende geometrische en kosmische composities. Met acryl op doek werkt Geert volledig vanuit zijn gevoel en ontstaan vanzelf zijn creaties die volledig tot hun recht komen. Geert is as zondag aanwezig om zijn werk toe te lichten.

 

Solar angel en gedicht.jpg
Solar Angel door Rik van Rijswick
Vaak vanuit het experiment werkend ontstaat er werk. In de afgelopen jaren speelt mijn persoonlijk leven een veel bewustere rol. Dit in relatie tot de mensen om me heen, maar vooral ook met de gedachte aan hoe de wereld in elkaar steekt en mijn persoonlijke visie daarop.
IMG_1921.JPG
Vreedzame Krijger’ , zou Rik van Rijswick graag over de wereld willen verspreiden, overal waar hij nodig is, als symbool voor verandering ten goede.
Rik is as zondag aanwezig bij het beeld de Vreedzame Krijger, Maasboulevard samen met comité Behoud de Krijger.

2014 R met Citrien.jpg
Ring met Citrien van Edel & atelier Ine van den Bercken
Zilveren ring met ovale gefacetteerd geslepen Citrien, een juweel van een sieraad. Citrien, vewarmt, zorgt voor creativiteit en geeft energie, een weldaad om te dragen. Citrien is een edelmoedige steen die de kracht in zich draag tot het geven van vreugde. Dit dynamisch mineraal is een steen van overvloed. Ze trekt voorspoed, rijkdom, succes en alle goede dingen aan. De mooie brede zilveren rand als extra omlijsting om de steen nog meer uitstraling te geven.
Het atelier is as zondag geopend aan de Bolwaterstraat.

intuition.jpg
Intuition door  Paul Ritt
Video-project over intuïtie en klank, vertaald in bewegend beeld.
Paul’s werk kan gezien worden als eilanden van structuur.
Zijn creatieve proces bestaat uit, het volgen van de natuur, het
gevoel dat vertaald word in een abstract landschap.
Hierin verkent  hij zijn wereld en ontdek nieuwe wegen.

Gouden toekomst Marielle van der Schrier 2014.jpg
‘Gouden toekomst’
Van Mariëlle van der Schrier zijn draagobjecten waaronder de ‘Gouden toekomst’ te zien. Mariëlle verwerkt contrastrijke materialen tot (machinale) breisels en met dat materiaal maakt ze hoeden, die alleen al vanwege het materiaal en eigenzinnig ontwerp een aparte plaats innemen in de hoedenwereld. De hoeden die getoond worden tijdens de show vertellen het verhaal over een reis van de Aarde naar de Zon. (in kleur en sfeer) Mariëlle is samen met de modellen en visagiste aanwezig deze zondag.

http://www.bloemenfotografie.nl/afbeeldingen/sfeerbeeld/113.jpg
Macro/micro bloemenfotografie van Paul Heijmink 
Macrofotografie is een mooi middel om anderen mee te laten kijken met wat ik zelf zie.  Zijn motto is: Look closely, the beautiful may be small. t
he beautiful may be small.
18
Bloesemsynergies  Jos Smeets  
Aardpeer (Helianthus tuberosum). De Aardpeer creëert een harmonieuze verbinding tussen het vrouwelijke aarde aspect en het mannelijke zonneaspect. Het is een remedie die helpt ideeën te verwezenlijken,waarbij denken en intuïtie, verstand en gevoel elkaar versterken en ondersteunen in het creatieve proces. De kracht en energie van deze bloesemremedie kun je op deze dag ervaren.
Jos is zondag aanwezig om je met de bloesemremedies kennis te laten maken.

http://www.jeannetholmer.nl/wpimages/wpd48b2045_05_06.jpg
Handlijnkunde door Jeannet Holmer
Handlezen. Wat  kun je ‘zien’ in het lijnenspel en de vorm van je handen? onder andere karakter eigenschappen zoals talenten, mogelijkheden, onmogelijkheden, gezondheid, energie en emotie. Jeannet weet al deze eigenschappen en kwaliteiten samen te brengen tot een persoonlijk op jou toegesneden verhaal.

P3230171.JPG
Pasteltekeningen met boodschap door Vincent Blom.
Vincent tekent in pastel een persoonlijke boodschap voor je, in afstemming met zijn hoofdgids Gazoef en andere gidsen. Aan de hand van deze tekening vertel hij hierbij een verhaal dat betrekking heeft op jouw situatie op dit moment.

 


Qatwalk: Tijdens de gehele dag op 21 september is er vanaf 13.00 – 16.00 ieder uur een show op de rode loper in de Bolwaterstraat. Een overzicht van het werk dat bij Hart et Cetera ‘on tour’ ten toon wordt gesteld, is er te zien op niet mis te verstane wijze.


Tijd: 12.00 tot 17.00 uur Bijdrage: vrijwillig

 

Voor meer informatie kunt een bericht sturen naar inspiratiewinkel@hartetcetera.nl